iets over mij...

Marguerite.jpg

Marguerite de Jonge

Geboren in Australië in de jaren ’60 als oudste dochter van Nederlandse emigranten die elkaar in Australië hebben ontmoet, kwam ik als Engelssprekende peuter op 3-jarige leeftijd naar Nederland. Sindsdien heb ik een groot deel van Nederland verkend. Mijn jeugd bracht ik door in Warnsveld, Rotterdam, Domburg, Middelburg, Den Haag en Breda. En eenmaal volwassen heb ik Amsterdam en Diemen aan dat rijtje toegevoegd. Tegenwoordig woon ik in Voorburg, een typische Randstadgemeente die desondanks enkele dorpse trekjes heeft weten te bewaren.

Ik studeerde Rechten in Amsterdam in de jaren ’80 en combineerde dat met het opzetten van een eigen bedrijf om vervolgens ná mijn studie in dienst te treden bij de Rijksoverheid. 

Gedreven door nieuwsgierigheid naar de theoretische achtergrond van het menselijke gedrag begon ik in de jaren ’90 aan een tweede universitaire studie: psychologie. In 2006 ben ik met LifeReview, bureau voor levensloop-psychologie begonnen. Daarmee bundel ik mijn kennis en ervaring in de praktijk. Terugblik is daarvan het resultaat.

Ook bij de Rijksoverheid is mijn talent voor het inspireren van anderen niet onopgemerkt gebleven. Na een opleiding tot collega-coach gevolgd te hebben coach ik collega’s in hun persoonlijke ontwikkeling. Werken aan de publieke zaak is een mooi beroep maar bijdragen aan iemands persoonlijke groei is mijn passie.


Marguerite woont samen met haar partner en heeft twee dochters van 20 en 32.